5 lucruri interesante pe care le-am văzut pe Twitter în august

5

Îmi doresc foarte mult să fiu mereu aproape de noua generație de tineri, astfel că încerc să fiu la curent cu trendurile de pe rețelele sociale. Îmi iau aproape zilnic o jumătate de oră pentru a afla noile știri și pentru a mă informa în legătură cu lucrurile care circulă pe Social Media. Așa că m-am gândit să transform acest articol într-o rubrică recurentă lunară. Și, în timp ce eram pe contul meu de Twitter,  zilele trecute, am găsit 5 tweet-uri interesante, pe care vreau să le împărtășesc cu voi.

Astfel, pe Twitter am aflat ce se întâmplă în creierul nostru atunci când suntem mici și învățăm să citim. O acțiune atât de simplă, care acum este pentru noi precum respiratul sau clipitul, în mintea copiilor care abia învață să citească, declanșează multe și fascinante mecanisme. Vă invit să le descoperiți și să aflați un pic mai multe despre cum ne transformă cititul în oameni mai buni pe acest link. 😊

Ați auzit de Richard Phillips Feynman? Acesta a fost un profesor american de fizică, cu o inteligență deosebită. El este unul dintre cei care au extins considerabil teoria electrodinamicii cuantice și a câștigat și premiul Nobel pentru Fizică.  Am găsit un citat de-al său pe un cont de Twitter in memoriam și mă bucur să îl pot împărtăși cu voi, mai ales ținând cont cât de atașat sunt de mediul academic în cadrul căruia predau.  

Un alt Tweet interesant a fost unul de la NASA. În contextul apropierii noului an școlar, m-am gândit că poate fi de folos pentru cei mici (și mari) pasionați de spațiu, știință și experimente. Puteți găsi mai multe detalii pe site-ul lor.

Mi-a atras atenția și un Tweet văzut pe contul Unesco, despre legătura dintre om și natură, cu o fotografie care mi-a plăcut foarte mult. Eu mereu am considerat că avem o datorie față de natură, să o respectăm și să avem grijă de ea. 

Pe Twitter am văzut zilele trecute că o fotografie realizată în România a câștigat un concurs de fotografie. Fotografia prezintă foarte multă autenticitate. 

Pentru că îmi doresc să fiu mereu aproape de noua generație și îmi adaptez discursul pe canalele folosite de tineri, mă puteți găsi și pe YouTubeTwitter și LinkedIn.  

Articole recente