BMW și NTT DATA Romania vor deschide un centru IT în Cluj-Napoca

B

În trecut, într-un interviu acordat Recorder, spuneam că există o explicație pentru faptul că orașul Cluj a avut o dezvoltare accelerată în ultimii ani: ecosistemul foarte puternic de companii IT, mici, mijlocii și mari, aici în oraș. Ceea ce nu prea există în alte orașe din România. În trecut, companiile mari internaționale nu aveau sediile în oraș. Însă acum, ca urmare a creșterii industriei IT, pe zi ce trece orașul se extinde odată cu aceasta și acest lucru se refletă prin astfel de proiecte.

BMW și NTT DATA Romania vor deschide un centru IT în Cluj-Napoca. Se caută mii de specialiști

BMW Group şi NTT DATA Romania au semnat un acord pentru înfiinţarea unui joint-venture (JV) în România. Astfel, BMW Group continuă să-şi extindă reţeaua globală de centre IT şi beneficiază de talentul şi experienţa în sectorul software. Conform informațiilor oficiale, un centru IT va fi deschis la Cluj-Napoca, doar al doilea de acest tip din Europa după cel din Portugalia.

Joint-venture-ul beneficiază de experienţa NTT DATA în dezvoltarea agilă de software şi de reţeaua sa excelentă în comunitatea IT locală din România. Noua locaţie din România are scopul de a sprijini BMW Group IT în Europa şi de a dezvolta proiecte şi inovaţii IT pentru producţie, dezvoltare, resurse umane, vânzări şi servicii financiare BMW. Contractul de joint-venture este supus revizuirii şi aprobării de către autorităţile relevante, se arată în comunicat.

Citește articolul integral!

Comunicatul de presă oficial disponibil aici!

Articole recente