Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania, despre firmele de IT românești

D

Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania, a vorbit într-un interviu ZF live despre diferențele dintre angajații din Germania și cei din România. Acesta a declarat că românii sunt foarte inventivi, dar nu sunt atât de disciplinați în ceea ce privește respectarea deadline-urilor și crede că este loc de îmbunătățire în ceea ce privește delivery assurance-ul, comparativ cu echipele din Germania. El consideră că în echipele din România există mult mai multă flexibilitate și o toleranță mai mari în ceea ce privește cererile extra venite din partea clienților.

CEO-ul NTT DATA a discutat și despre companiile antreprenoriale de IT mari, care sunt destul de puține în România. Motivul pentru care sunt atât de puține este că în țară nu există resurse financiare îndestulătoare pentru a asigura evoluția pe termen îndelungat a unei companii la un nivel atât de înalt de performanță.

„Când am vândut NTT, aveam 600 de angajați, aveam un program de creștere dinamică foarte bine pus la punct, dar mă gândeam că există un risc permanent pe care eu nu l-aș putea acoperi și simțeam că nu pot să merg uitându-mă mereu la cashflow; aveam nevoie de un acționariat puternic, care să-mi permită să dezvolt compania. Și asta se întâmplă cu foarte multe companii”, a declarat Daniel Metz.

Pentru că îmi doresc să fiu mereu aproape de noua generație și îmi adaptez discursul pe canalele folosite de tineri, mă puteți găsi și pe YouTubeTwitter și LinkedIn.  

Articole recente