Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania, despre mutarea în Germania în anii 1990

D

Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania, companie cu sediul central în Cluj, vorbește într-un interviu despre motivele care l-au determinat să se mute în Germania, în anii 1990, în contextul post revoluției decembriste. Acesta a povestit cum au fost începuturile sale în Germania, cum a reușit să obțină un loc la o școală economică și primul său job.

„În 90 am luat decizia să plec, imediat după revoluție, pentru că eram bulversat de tot ce se întâmpla în țară. Am plecat cu o geantă și am trimis și o ladă cu lucruri, dar lada am primit-o abia după 5 ani, pentru că s-a rătăcit. În Germania nu mi s-au recunoscut studiile, așa că am început să fac cursuri seara și în weekend, iar în timpul zilei învățam germana”, și-a amintit CEO-ul NTT DATA. Cu foarte multă determinare, acesta s-a înscris la un curs de contabilitate, ulterior a început un curs de dactilografiere ca să poată scrie rapid la tastatură, a învățat zi și noapte până ce a primit șansa de a studia la un institut de economie.

Pentru că îmi doresc să fiu mereu aproape de noua generație și îmi adaptez discursul pe canalele folosite de tineri, mă puteți găsi și pe YouTubeTwitter și LinkedIn.  

Articole recente