Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania, despre tehnologizarea pieței din Cluj

D

Daniel Metz, CEO al NTT DATA Romania, companie cu sediul central în Cluj, a vorbit într-un interviu PRO TV despre dezvoltarea sustenabilă a orașului Cluj-Napoca și a zonei Transilvaniei și a povestit despre cum crede că se va simți, la nivel local, o posibilă recesiune. „Toată regiunea Cluj are parte de o dezvoltare sustenabilă, datorită faptului că aici s-a reușit atragerea unor investiții, în care valoarea adăugată, generată de către aceste companii este semnificativă. Investițiile din Cluj de acum sunt bazate pe cunoaștere, pe inovație, pe dezvoltarea tehnologică în viitor, atât în sectorul manufacturier, care este într-o proporție mai redusă, dar îndeosebi în sectorul tehnologiei informației”, a precizat acesta.

În ceea ce privește recesiunea, CEO-ul NTT DATA Romania și-a amintit că în timpul ultimei crize din 2008-2009, compania sa a reușit să crească: „Eu cred că astfel de scăderi ale economiei mondiale sunt niște șanse formidabile pentru industria inovativă de aici din Cluj. Sunt convins că această industrie va găsi și acum căi de a trece peste criză. Noi am părăsit demult zona aplicațiilor de dezvoltare software cu valoare redusă, avem proiecte foarte complexe, critice pentru marile companii din vest. Și cred că regiunea aceasta va resimți recesiunea mai puțin, comparativ cu alte regiuni”, a declarat Daniel Metz.

Pentru că îmi doresc să fiu mereu aproape de noua generație și îmi adaptez discursul pe canalele folosite de tineri, mă puteți găsi și pe YouTubeTwitter și LinkedIn.  

Articole recente