Daniel Metz, despre provocarile domeniului IT de acum

D

Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania a vorbit, într-un interviu la EBS Radio, despre cum este afectat domeniul IT în această perioadă, împreună cu toate celelalte domenii.

„Toate companiile mari înregistrează în momentul de față un declin semnificativ al cifrei de afaceri. Ce fac astfel de companii într-o astfel de perioadă, reduc comenzile, îngheață proiectele, amână proiectele, lucru care nu are cum să nu afecteze și industria IT. Industria IT este în aceeași stare ca și industria clasică”.

CEO-ul NTT DATA a vorbit și despre cum s-au schimbat lucrurile în această perioadă. Străduința permanentă de a atinge echilibrul dintre interesele companiei și ale angajaților în pandemie s-a transformat într-o mare provocare. Acesta a precizat și cum angajații lucrează acum de acasă și, chiar dacă există multe unelte digitale care pot ajuta munca desfășurată astfel, aceste medii digitale nu înlocuiesc relațiile umane, face to face.

„Dacă privim această situație în perspectivă, cred că perpetuarea acestei stări ar conduce  în mod implacabil la dezumanizarea relațiilor de muncă. Eu nu sunt un adept al transferului locului activității spre domiciliu. Sunt un adept al unui mix, un echilibru, astfel încât angajații să lucreze și de acasă, dar și de la birou. Să se întâlnească cu echipa, să aibă o relație sănătoasă cu managementul, aceasta este o mare provocare în momentul de față”.

Pentru că îmi doresc să fiu mereu aproape de noua generație și îmi adaptez discursul pe canalele folosite de tineri, mă puteți găsi și pe YouTubeTwitter și LinkedIn.  

Articole recente