Daniel Metz: ”Eu cred că există un argument foarte important de ce Clujul a explodat din punct de vedere al dezvoltării.”

D

Acum câteva luni, într-un interviu acordat Recorder, spuneam că există o explicație pentru faptul că orașul Cluj a explodat din punct de vedere al dezvoltării. La acest moment, există un ecosistem foarte puternic de companii IT, mici, mijlocii și mari, aici în oraș. Ceea ce nu prea există în alte orașe din România. Industria IT este în continuă dezvoltare, iar pe zi ce trece, orașul se extinde odată cu aceasta.

În trecut, Clujul nu arăta deloc așa cum îl știm acum, iar companiile mari internaționale nu aveau sediile în oraș. În trecut era foarte dificil să convingi pe cineva să vină cu inima deschisă la Cluj, în România. Ce m-a determinat pe mine să aleg Clujul, a fost faptul că exista un zbor direct Cluj-Napoca-Frankfurt, iar eu aveam șansa să le spun clienților că pot ajunge într-o oră jumătate la întâlniri. Începuturile au fost dificile, eram săraci, iar orașul nu ne ajuta deloc. Am recrutat primii zece angajați din oraș, de la Biblioteca Națională, spital sau consiliul județean. În ultimii 10 ani însă, am trăit o perioadă de creștere economică care s-a reflectat asupra nivelului de trai al angajaților noștri, majoritatea tineri. 

Pentru că îmi doresc să fiu mereu aproape de noua generație și îmi adaptez discursul pe canalele folosite de tineri, mă puteți găsi și pe YouTubeX și LinkedIn.  

Articole recente