Despre digitalizare și potențialul domeniului IT la IT Days

D

M-am simțit onorat să fiu invitat la panelul #NewPerspectives desfășurat la ediția de anul acesta la IT Days și să am ocazia să vorbesc despre digitalizare, provocările aduse de pandemie și potențialul enorm pe care îl are domeniul IT în România.

Din punctul meu de vedere, digitalizarea a avansat enorm odată cu modificările pe care le-a adus pandemia în viața noastră. Un bun exemplu în acest sens, ar fi remodelarea proceselor interne ale organizațiilor și afacerilor, precum și mutarea acestora în online. Consider că au căzut anumite bariere psihologice în relația cu angajații, dar și cu clienții. Astfel, munca virtualizată a condus la șansa enormă de aducere a angajaților din toate colțurile lumii, în interacțiunea cu clientul.  

De asemenea, consider că reducerea costurilor cauzate de modul de muncă remote, le-a oferit angajatorilor posibilitatea de a investi mai mult în relația cu proprii angajați. Cred că, în viitorul apropiat, spațiile de birouri se vor transforma în locuri unde angajații se vor întâlni doar pentru a socializa între ei sau cu clienții, iar procesul de muncă propriu zis se va desfășura în cadrul home office. Astfel, resursele pe care angajatorii le economisesc atunci când angajații lucrează remote, pot fi folosite în cadrul altor proiecte special dedicate angajaților, proiecte care le vor oferi numeroase beneficii.

În esență, cred că este o foarte mare șansă de a rescrie niște reguli de joc. În primul rând, în cadrul companiei și în al doilea rând, în interacțiunea cu proprii clienți.    

Articole recente