Digital Talent Management: Insights from the Information Technology and Communication Industry

D

Mă simt onorat să mă aflu in echipa de cercetători în cadrul proiectului derulat de NTT DATA Romania în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai și în colaborare cu Universitatea din Vaasa, Finlanda. Împreună, am încercat să oferim o analiză complexă a strategiilor de recrutare, retenție și dezvoltare a talentelor digitale. Aceasta prezintă atât informații despre unicitatea angajaților, cât și despre modul de gestionare eficientă a acestora.

Cartea ,,Digital Talent Management: Insights from the Information Technology and Communication Industry” poate fi achiziționată și de pe Amazon sau Bookdepository, iar între timp, puteți regăsi informații despre aceasta pe site-ul Universității Babeș-Bolyai. 

„În primul rând, autorii au identificat și definit conceptul de <management al talentelor digitale>, important pentru integrarea caracteristicilor distinctive ale acestor angajați în strategiile și practicile organizaționale de management al talentelor din industria IT.

Printre caracteristicile specifice talentelor digitale se regăsesc: interesul constant pentru dezvoltarea profesională datorat dinamicii cu care tehnologia se dezvoltă; necesitatea dezvoltării abilităților de management, nu doar a celor tehnice; orientarea spre statut social; mobilitate și autonomie de lucru crescută; atenție pentru condițiile de muncă; orientare spre performanță, identificare cu rolul deținut; satisfacție la locul de muncă şi wellbeing; precum și căutarea unui angajament organizațional.


Cercetarea mai urmărește prin date empirice rezultate şi din peste 50 de interviuri cu dezvoltatori software și manageri din industria IT, elaborarea strategiilor de atragere, motivație și dezvoltarea a talentelor digitale în contextul unei industrii dinamice.

Din perspectivă practică, cercetarea oferă o analiză reală a modului în care aceste talente digitale percep strategiile existente de management al talentelor, ilustrând și din punct de vedere managerial provocările și oportunitățile elaborării unor strategii practice de retenție a acestor angajați.”

Articole recente