În România, avem oportunitatea de a da un boost enorm acestei țări

Î

Am fost onorat să mă aflu într-o companie selectă la IT Days, să povestesc despre astăzi și despre mâine, despre digitalizare, dar mai ales despre potențialul infinit pe care îl are domeniul IT în România. 

Din punctul meu de vedere, suntem la o răscruce de drumuri cu digitalizarea la nivel internațional. În România, avem oportunitatea de a da un boost enorm acestei țări. Sunt o mulțime de IT-iști bine pregătiți, avem firme foarte performante, cu experiență în proiecte internaționale complexe și aceste companii ar trebui să ajute România să devină una dintre cele mai digitalizate țări din această lume. Avem instrumente, avem materia primă, avem absolut tot ce este necesar, trebuie doar să ne dorim să facem pași în această direcție. 

Ca nivel de profesionalism și capabilități, suntem în postura în care ar trebui să ne sprijinim țara astfel încât să devină în 5 – 10 ani una dintre cele mai bine digitalizate, organizate și optimizate state din lume, cu o administrație modernă. Dacă vom acționa acum, rapid și eficient, putem depăși pe dreapta o sumedenie de țări care nu au IT-ul pe care îl avem noi. Un prim pas în acest sens a fost făcut odată cu avansarea pandemiei și migrarea spre online, care a oferit o oportunitate fără precedent digitalizării. Specialiștii spun chiar că într-un singur an am evoluat pe repede înainte, evoluție care altfel ar fi fost gata în 5 – 7 ani. 

Articole recente