Informaticienii de la NTT DATA se orientează spre agricultură: utilaje acționate robotizat

I

Compania informatică NTT DATA, cu un centru la Cluj, a activat un sistem de roboți inteligenți conectați la o interfață simplă care pot înlocui semănătorile și tractoarele.

Industria informatică poate schimba modul în care oamenii fac agricultură și poate duce la o nouă revoluție când vine vorba de sursele de hrană ale planetei, din îmbinarea datelor și senzorilor moderni cu știința agricolă, potrivit Great News

„Industria IT din România este una dintre industriile de frunte ale țării, în momentul de față motorul creșterii economice. Dacă în urmă cu câțiva ani se vorbea de șansa României în agricultură sau turism, IT-ul le-a depășit pe ambele, din punctul de vedere al ponderii în produsul intern brut”, susține Daniel Metz, Președinte al Board-ului Executiv al NTT DATA Romania. 

Una dintre metodele de a crește productivitatea agriculturii este folosirea supravegherii prin drone. Aceasta poate duce la mai multă precizie, la colectarea datelor și inclusiv la identificarea problemelor de sănătate ale plantelor care pot fi rezolvate mult mai rapid. Suprafețele agricole vor putea produce o recoltă mai bogată.

Citește mai multe!

Pentru că îmi doresc să fiu mereu aproape de noua generație și îmi adaptez discursul pe canalele folosite de tineri, mă puteți găsi și pe YouTubeTwitter și LinkedIn.  

Articole recente