Lansarea cărții „Managementul ciclului de viață al sistemelor software”, o filă din lecția despre cum să dăm mai departe generațiilor viitoare

L

În cei peste 25 de ani de experiență practică în domeniul IT, am învățat că ne aflăm într-o continuă călătorie, pe parcursul căreia înțelegem și învățăm întotdeauna mai multe pe măsură ce mergem mai departe. Iar acum îmi doresc să dau tinerilor o parte din experiența pe care am acumulat-o. Acesta este motivul din spatele lansării cărții „Managementul ciclului de viață al sistemelor software”, o lucrare în care am prezentat în termeni accesibili pentru non-informaticieni acest element esențial în epoca de azi, dominată de tehnologie. Sistemele software stau la baza digitalizării și este important să cunoaștem care sunt etapele, de la nașterea până la „pensionarea” produselor software. Îmi doresc ca materialul gândit de către mine să vină ca un sprijin pentru studenții informaticieni și nu numai, generic vorbind – pentru orice utilizator de tehnologie bazată pe un program informatic.

Digitalizarea este un fenomen în care suntem captivi indiferent de domeniul în care ne desfășurăm activitatea, este un mod de viață. Iar generațiile tinere trebuie să se preocupe constant să descopere noi informații despre toate aceste tehnologii. Astfel, vor înțelege cum se vor putea folosi de aceste dotări performante în domeniul lor.

Impactul tehnologiei asupra economiei este unul semnificativ, nu doar din perspectiva afacerilor clasice impactate de digital, ci din perspectiva apariției noilor piețe. Trebuie să ne așteptăm și să fim pregătiți la segmente noi de clienți pentru aceste noi business-uri reprezentate chiar de tehnologiile care au apărut și care continuă să apară în fiecare zi. Dar asta înseamnă și noi oportunități de afaceri.

Noile tehnologii reprezintă o dimensiune fără de care nici tinerii antreprenori nu ar putea să se lanseze cu succes. În zilele noastre, aceștia sunt mai dinamici, mai competitivi, fiind și o cerință a pieței cu o concurență mai puternică decât în trecut. Dar am remarcat cu mândrie că sunt și mai bine pregătiți, chiar datorită noilor intrumente și organisme care ajută antreprenoriatul.

Iar dacă au în vedere faptul că trebuie să fie mereu pregătiți pentru neprevăzut, obiectivul de a lansa o companie de succes devine ușor de atins. Într-adevăr, unde există șanse, sunt și riscuri. Însă, dacă sunt pregătiți chiar și pentru un scenariu nerealist și extrem, atunci situațiile care vor apărea cu adevărat în parcursul profesional își vor găsi rezolvarea.

În final, vreau doar să mărturisesc că a fost o onoare să scriu și să lansez această carte în fața studenților și viitorilor profesioniști cu ocazia unor evenimente emoționante, la instituții de suflet. Mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine.

Este disponibilă online gratuit aici, pentru toți cei care vor să înțeleagă mai bine lumea în care trăim.

Articole recente