Melanjul disciplinelor: Patru cărți de referință prezentate la Academia Română, Filiala Cluj

M

Prezentarea a patru cărți semnificative din punct de vedere al contribuției științifice a fost găzduită de sala de conferințe a filialei Cluj-Napoca a Academiei Române, marți, 13 iunie. Evenimentul a fost organizat sub patronajul Institutului de Istorie „George Barițiu” și a reprezentat o ocazie deosebită pentru întâlnirea domeniului IT cu istoria clujeană și filosofia indiană, creând astfel o atmosferă eclectică în care audiența a avut ocazia să exploreze o varietate de teme.

Cartea domnului Daniel Metz, Managementul ciclului de viaţă al sistemelor software (Editura Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, 2023) a fost prezentată de către dr. Varga Atilla, care a subliniat importanța apropierii de domeniul IT a tuturor științelor, inclusiv a celor umaniste, căci „digitalizarea nu mai e un moft, ci un modus vivendi”.  Cartea este repartizată în șaisprezece capitole și explică funcționalitatea sistemului software, pe care Daniel Metz îl mai numește și „sufletul calculatorului”, dar vorbește și despre progresul tehnologic al sistemelor software și impactul lor asupra societății. 

Citiți articolul integral aici!

Pentru că îmi doresc să fiu mereu aproape de noua generație și îmi adaptez discursul pe canalele folosite de tineri, mă puteți găsi și pe YouTubeTwitter și LinkedIn.  

Articole recente