NTT Data în top cinci cele mai profitabile firme de soft din România. Ce profit a avut în 2019

N

Cele mai mari cinci firme de software din România au avut în 2019 o cifră de afaceri cumulată de 3,2 mld. lei (668 mil. euro), cu 13% mai mare faţă de anul 2018. Profitul net a fost de 319 mil. lei, adică 10% din ve­ni­turi, conform ZF.

Topul celor mai mari cinci firme de software din România ste do­minat de mul­­ti­­­­na­ţio­nale, res­pectiv de sub­si­­dia­re­le gi­gan­­ţilor Oracle (SUA), Enda­va (Ma­­rea Bri­tanie), SAP (Ger­­ma­nia) şi NTT Data (Japo­nia) – sin­gu­ra afa­­cere con­tro­lată de an­­tre­pre­nori locali din top fiind Bitde­fen­­­der, produ­căto­rul de so­luţii de secu­­ri­ta­te ciberne­tică con­tro­lat de fa­milia Flo­rin şi Măriuca Talpeş. Cele 5 companii au împreună circa 9.000 de an­ga­jaţi, în scădere cu peste 500 de oameni faţă de anul pre­ce­dent pe fondul restructurării businessului gigantului Oracle din România din 2019, respectiv transferul unui număr sem­nificativ de angajaţi către o altă firmă…

Citește articolul aici.

Pentru că îmi doresc să fiu mereu aproape de noua generație și îmi adaptez discursul pe canalele folosite de tineri, mă puteți găsi și pe YouTubeTwitter și LinkedIn.  

Articole recente