Open Innovation Contest, ediția 2020 – o competiție internațională pentru soluții inovatoare în IT

O

Pentru că a fost un succes anul trecut, ‘Open Innovation Contest’, competiția care promite să ofere comunităților locale soluții IT inovatoare și sustenabile, va fi continuată și anul acesta, printr-o nouă ediție, a 11-a la număr, de data această desfășurată online, din motive de siguranță.

Anul trecut, compania noastră a organizat un concurs internațional, în care au fost implicate 20 de orașe, care s-au luptat să înnoiască mai multe segmente de business și produs, pentru a crește productivitatea și pentru a ușura viața comunității. Compania noastră a văzut o oportunitate de business în construirea parteneriatelor cu mediul academic și comunitatea antreprenorilor, motiv pentru care evenimentul s-a ținut la prestigiosul Institut pentru Tehnologie din Massachusetts (MIT).

Scopul competiției‚ ‘Open Innovation Contest’ este susținerea comunităților locale prin soluții IT dezvoltate pentru diferite situații sociale de ordin actual cu care se confruntă în prezent întreaga lume. De exemplu, Dell a lucrat cu start-up-ul Ocean Plastics pentru a folosi plastic reciclat în ambalaje, iar BaYou a lucrat cu Love pentru a refolosi metalul din echipamentele vechi în crearea de bijuterii.

Anul trecut, candidații înscriși au fost jurizați în baza a 5 criterii care includ: planul de business, oportunitatea pieței, pasiunea, sinergia cu businessul și aliniamentul cu obiectivele de dezvoltare sustenabilă ale United Nations. Rezultatele au fost uimitoare la toate categoriile și, prin parteneriatele implicate, companiile au reușit să ofere produse care să ușureze și să îmbunătățească viața comunităților. În același timp, acestea au calitatea de a fi sustenabile și benefice mediului înconjurător. În 2020, extindem competiția și mai mult, pentru a înțelege nevoile start-up-urilor din întreaga lume, iar aceasta se va desfășura online. Înscrierile au început pe data de 6 august pe site-ul competiției. Anul acesta, temele concursului sunt orașele inteligente, asistența medicală digitală și tehnologia exponențială.

Companiile pot fi inovatoare prin modelul de business, prin dezvoltarea unor produse noi și prin experiențele pe care le oferă clienților. Fiecare sector al unui business poate fi supus inovației, de la departamentul de vânzări și până la produsul final. În ultimii ani, marile companii au început să investească în concursuri cu premii în bani pentru modelele de business care aduc noutate pe piață și răspund cu soluții digitale și tehnologice la problemele actuale din societate. Competițiile sunt, de cele mai multe ori, o rampă de lansare pentru start-up-urile aflate la început de drum, oferind expunere în fața potențialilor parteneri sau a business-urilor interesate.

Ne bucurăm să facem parte dintr-o echipă care inițiază schimbări la scară largă, în materie de soluții inovatoare, într-o lume aflată în continuă mișcare. 😊

Pentru că îmi doresc să fiu mereu aproape de noua generație și îmi adaptez discursul pe canalele folosite de tineri, mă puteți găsi și pe YouTube, Twitter și LinkedIn.

Articole recente