Perspective revoluționare: Conviețuirea armonioasă dintre cultură și inteligența artificială

P

Dezbaterea A.I. și Cartea din cadrul Festivalului Internațional de Carte Transilvania (FICT2023) a fost, fără îndoială, momentul culminant al ediției de anul acesta. Tema centrală a evenimentului, ce a avut loc vineri seara, a fost punctul de întâlnire dintre inteligența artificială și cultură, subiect de mare interes și relevanță în epoca digitală.

Discuția a fost susținută de un panel de experți de marcă, printre care s-au numărat dr. Daniel Metz, prof. univ. dr. Ciprian Mihali, prof. univ. dr. Răzvan Cherecheș și prof. dr. ing. Sergiu Nedevschi. Acești înalți vorbitori au deschis calea către o dezbatere pasionantă despre relația complexă dintre inteligența artificială și literatură, cultură și creație.

„Noi avem nevoie de tool-uri pentru a trăi mai bine. Și cred că acestea sunt deja aici. Le vom folosi fără nicio problemă. Nu inteligența artificială o sa îți fure ție locul de muncă, ci ți-l va fura colegul care stăpânește mai bine tool-ul de inteligență artificială.” a afirmat Daniel Metz.

Citiți articolul integral aici.

Pentru că îmi doresc să fiu mereu aproape de noua generație și îmi adaptez discursul pe canalele folosite de tineri, mă puteți găsi și pe YouTubeTwitter și LinkedIn.  

Articole recente