Piaţa clădirilor de birouri din Cluj, în colaps. Lider de multinaţională IT: „Foarte puţini vor să revină la birou“

P

„Adevărul” a vorbit cu directori din diverse domenii şi cu specialişti imobiliari pentru a înţelege ce se întâmplă cu piaţa şi în ce măsură soluţia care este zilele acestea analizată de guvern – eliminarea obligativităţii de a purta mască în birourile în care angajaţii sunt vaccinaţi – ar putea readuce normalitatea.   

„Foarte puţini vor să revină la birou” 

Daniel Metz este preşedintele Boardului Executiv NTT DATA România, companie IT cu peste 2.000 de angajaţi în ţară, cea mai mare parte fiind la Cluj-Napoca, unde compania a închiriat două clădiri de birouri în centrul oraşului.   

„Dorinţa de reîntoarcere la birou e foarte limitată. Există un grup dur de oameni, nu mulţi, care şi în timpul carantinei au venit la birou. Restul evită să vină şi am observat la recrutare că viitorii angajaţi spun: «Vin la voi dacă garantaţi că şi după garantarea pandemiei vom lucra 100% de acasă». Acum vin de la birou şi mi se rupe sufletul când văd cât am investit în amenajări şi văd toate birourile goale, la noi, la Bosch, la IQuest, la The Office”.  

În ceea ce priveşte eficienţa muncii de acasă, Metz spune că barometrul cel mai bun în acest sens este gradul de mulţumire a clienţilor: „Nu am avut probleme din acest punct de vedere”.   Clujeanul consideră că există un avantaj important al telemuncii: „Putem angaja de oriunde din ţară. Avem acum un număr foarte mare de poziţii deschise în toată ţara, 300 de persoane. Avem un tsunami de comenzi”

Citeste mai mult: adev.ro/qt0xyq

Pentru că îmi doresc să fiu mereu aproape de noua generație și îmi adaptez discursul pe canalele folosite de tineri, mă puteți găsi și pe YouTubeTwitter și LinkedIn.  

Articole recente