Soluția pentru „criza” IT-ului clujean: „Ungaria a convins BMW-ul să îndoaie tabla la ei, noi i-am convins să investească în inteligența noastră”

S

Fondatorul unei importante companii de IT din România, Daniel Metz, atrage atenția că IT-ul clujean este în fața unui zid pe care trebuie să-l escaladeze. O soluție ar fi colaborările, precum joint venture-ul cu BMW, în care specialiștii să folosească expertiză de top.

Soluția pentru IT-ul clujean

Fostul CEO susține că proiectul joint venture-ului dintre BMW și NTT este soluția pentru IT-ul clujean. Zilele trecute, companiile au anunțat crearea la Cluj a unui centru de dezvoltare software, în cadrul căruia vor fi angajați aproximativ 250 de dezvoltatori de software până la sfârșitul anului 2024 și intenționează să ajungă la circa 1.000 de angajați până în 2027.

„Ceea ce am făcut noi cu BMW-ul este un exemplu cu privire la ceea ce trebuie să se întâmple pentru ca Clujul să rămână un centru de inovație și un centru de bunăstare în România. Pentru că bunăstarea înseamnă locuri de muncă bine plătite pe termen îndelungat, locuri de muncă sustenabile”, a precizat specialistul.

Citiți articolul integral aici!

Articole recente